(097) 714 25 66   |   Зворотний дзвінок
Ваш запит успішно відправлено!
Найближчим часом ми зв'яжемося з Вами.
Залиште повідомлення і ми негайно передзвонимо Вам.


Відправити
  • Кошик товарів

Яблучний пиріг: швидко, просто і смачно

Яблука – це такий фрукт, який можна дістати в будь-який період року, тому поласувати смачним пирогом можете завжди.

Бездріжджовий рецепт із простими інгредієнтами, який може подужати будь-яка господиня, адже продукти для нього є практично завжди.

Для того щоб приготувати яблучний пиріг без дріжджів, цей інгредієнт потрібно замінити іншим і відповідною заміною стане сода і лимонна кислота.

Також для приготування вам знадобляться такі інгредієнти:

  1. Маргарин в кількості одна пачка.
  2. Яйце – два штуки.
  3. Сода – одна чайна ложка.
  4. Цукор – один стакан.
  5. Сметана – дві столові ложки.
  6. Борошно – чотири склянки.
  7. Сіль, ванільний цукор, прянощі – за смаком.

Підготуйте зручний посуд і можна приступати до приготування. Спочатку потрібно розтерти яйце і цукор, потім додати туди гашену соду і змішати інгредієнти до однорідної маси. Коли буде готове, додайте сметану і маргарин. Перемішайте, після цього поступово додавайте борошно, постійно перемішуючи інгредієнти. Якщо чотирьох склянок борошна багато, тоді візьміть менше, три, наприклад. Але, важливо, щоб у вас вийшло м'яке тісто.

Важливо: сіль і прянощі додавайте перед тим, як будете додавати борошно.

Одержавши потрібне тісто, розділіть його на дві частини і розкачайте за допомогою качалки. Після того, як тісто буде готове, можна зайнятися підготовкою яблук. Порада: викладати пиріг краще в прогріту і змащену жиром форму. Тому перед тим, як зайнятися підготовкою яблук, поставте в духовку форму для випікання, щоб вона нагрілася, встановивши температуру 200 градусів.

Отже, яблука нарізати можна так, як вам зручно, але не дуже великими шматками. Викладіть у форму для випікання перший лист тіста, після цього зверху покладіть яблука і закрийте їх другим листом тіста. Для того, аби верхня частина пирога не пригоріла, її потрібно змастити яйцем. Якщо любите, то можна верхівку присипати корицею.

Випікати двадцять-тридцять хвилин при температурі 160-180 градусів. Готовність яблучного пирога перевірити можна за допомогою сірника. Проткніть пиріг сірником, якщо він мокрий, значить, потрібно ще хвилин п'ять-десять випікати, якщо сухий, тоді вимкнути духовку і дати пирогу дійти. Охолодивши, нарізати на шматки, подавати до столу можна з молоком. Усім смачного!

  • Коментарі
Увійти
Написати новий коментар:
Відправити
Написати новий коментар